(Za)Služiš si je bil naslov duhovnega kapitlja za frančiškovo mladino in animatorje frančiškovih otrok. (Za)Služiš si je tudi naslov, ki daje slutiti, da je bilo govora o (za)služenju. A pojdimo lepo po vrsti

Duhovni kapitelj je tisti vikend v letu, ko si framaši in animatorji FO vzamemo čas, da se srečamo in dobimo dozo navdušenja, zagnanosti in duhovnosti na začetku novega šolskega leta. Tokratni kapitelj se je dogajal na Prežganju med 6. in 8. septembrom 2013. Z avtomobili, kolesi in celo rolerji smo se počasi nabirali ob cerkvici na hribčku. Zbirali smo se res počasi in tudi po tem, ko smo že bili zbrani, bi se gotovo našel prostor še za kakega framaša. Bilo nas je malo, ampak saj je Jezus rekel, da kjer sta dva ali trije zbrani v njegovem imenu, je on med njimi. Nas pa je vseeno bilo več kot dva ali trije. 🙂

V petek zvečer smo že takoj zagrizli v temo in razmišljali, kako bi si radi zastavili svojo pot v tem šolskem letu. Kje in kakšne so naše želje in cilji ter kako bi lahko na tej poti služili. Vsak je izdelal svojo mini knjižico z naslovom Moja pot in sanje in vanjo vpisal te načrte.

DSC07982 (Custom)Sobotno dopoldne smo izkoristili za igranje povečane verzije Naseljencev otoka Catan in ob igri imeli katehezo, po njej pa so se nam že pridružili gostje: Maja, Tomaž in Dominik Paljk ter s. Teresa Cachot in nam spregovorili o služenju. Tomaž in Maja sta pripovedovala o svojem služenju, ko sta bila še framaša ter o spremembah, ki jih je prinesla družina. Mali Dominik pa je popestril pričevanja s prisrčnostjo, ki jo premorejo samo 10-mesečni otroci. S. Teresa, frančiškanka Marijina misijonarka, pa nam je predstavila svojo pot (od Madrida do Slovenije) ter kakšno mesto je na tej poti imelo služenje.

Popoldne so nekateri izkusili praktično služenje – odpeljali so se pomagat v Sostro, drugi pa so izkusili pogovore in načrtovanje na srečanju z duhovnimi asistenti. Zvečer smo se v pogovorih in načrtovanjih preizkusili kar vsi, saj smo skupaj pregledali načrte za prihajajoče leto in skušali iskati poti, ki bodo te načrte pejlale v najbolj pravo smer.

V nedeljo smo se ozrli na duhovni kapitelj in ocenili kaj je bilo dobro, kaj je bilo najboljše in kaj bi bilo dobro naslednje leto popraviti.

DSC08038 (Custom)

Vas zanima, kaj smo zmodrovali in kako bo izgledal naslednji duhovni kapitelj?

Se vidimo na duhovnem kapitlju 2014! 🙂

Pa še fotografije 

 

Helena Rebek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back