Frančiškovi otroci in mladina Slovenije

Spremljaj nas na:

Facebook_logo_(square)

 

Novice


4 mesecev nazaj

FO in FRAMA Slovenije
BetlehemBetlehem je odmik za mlade (17. - 32. let), ki se želijo na preprost in domač način pripraviti na obhajanje Božične skrivnosti. Odmik je zaznamovan z branjem in premišljevanjem svetopisemskih besedil, ki govorijo o rojstvu Odrešenika. Poleg osebne meditacije bo priložnost za podelitev, druženje, molitev, romanje, film... Doživiš ga lahko v Vipavskem Križu od 21. - 24. decembra 2023. Vodijo bratje kapucini. Info in prijave: do 18. 12: luka@kapucini.si, tel. 068/197-765. ... See MoreSee Less
View on Facebook

9 mesecev nazaj

FO in FRAMA Slovenije
ZAKLJUČEK FRAMA SREČANJ 😃Tako smo včeraj s sv mašo ⛪ in piknikom 🥩 zaključili s srečanji FRAMA Štepanja vas.Na srečanjih, ki so potekala skozi celo leto pri bratih kapucinih v Štepanji vasi in sestrah FMM na Mirju, smo spoznavali kraje, kjer je deloval in živel sv. Frančišek, zraven pa smo debatirali in premišljevali o dogodkih, ki so sv. Frančiška zaznamovali, hkrati pa smo vlekli vzporednice iu njegovega življenja z našimi. 🙂 Na ta način smo tako ugotavljali, kako nas sv. Frančišek kliče k svetosti ter koliko nam še manjka da tudi sami postanemo Sveti.😇Kako zelo pa ste vi oddaljeni od svetosti? Vabljeni, da se nam drugo leto znova pridružite na srečanjih FRAMA in da z nami iščete in raziskujete svetost sv. Frančiška in sv. Klare.Ps. : Začnemo z oktobrom 🙂 ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 let nazaj

FO in FRAMA Slovenije
Kapucini v Škofji Loki začenjajo z novomo srečanji FRAMA 😄S srečanji začnejo že jutri 😁! Kdo bo tam 🙋‍♂️🙋‍♀️?Hvaljen Jezus in Marija!Dragi mladi, napočil je čas, da tudi v Škofji Loki, pri br. kapucinih, pričnemo s srečanji skupine FRAMA. Za tiste, ki FRAME še ne poznate, naj jo na kratko predstavim.Frama = frančiškova mladina. Frančiškovo mladino oblikujejo mladi, stari približno med 14 in 26 let, ki se po Svetem Duhu čutijo poklicane, da bi po evangeliju živeli krščansko in bratsko življenje po vzoru sv. Frančiška Asiškega.Iskreno vabljeni na srečanja, ki se bodo odvijala vsako soboto v Škofji Loki, pri bratih kapucinih. Pričeli bomo to soboto 25. 2. 2023, ob 19.30.Povabite vse, za katere veste in čutite, da bi jih znala pot sv. Frančiška zanimati, nagovarjati ter duhovno in osebno poglabljati. Blagoslovljen začetek postnega časa.🙏Mir in dobro, br. Jožko, br. Jožef, br. Rok,... ... See MoreSee Less
View on Facebook

FRANČIŠKOVI OTROCI

Frančiškovi otroci (FO) so skupina predšolskih in osnovnošolskih otrok, ki se skupaj učijo, smejijo, pojejo, igrajo, ustvarjajo, plešejo, raziskujejo in ob vsem tem spoznavajo sv. Frančiška in sv. Klaro. Srečanja potekajo tedensko ali vsaj enkrat mesečno.

Če otroci želijo, se lahko z obljubo odločijo, da se bodo v svojem življenju trudili posnemati svetega Frančiška.

Skupine Frančiškovih otrok v Sloveniji so razdeljene med obe metropoliji: Ljubljanska in Mariborska.

Ljubljanska metropolija

Skupina FOSrečanjaKontakt
BrezjeVsaka druga nedelja v mesecu ob 17:00Alenka Jesenko
RepnjeSreda na 14 dni ob 17:30s. Martina Štemberger ŠSFKK
Vipavski KrižPetek ob 17:00Kristina Vrčon Jejčič

Mariborska metropolija

Skupina FOSrečanjaKontakt
Sv. Rupert v Slovenskih goricahPrva sobota v mesecu ob 10. uris. Pavlina Kolbl
Sv. Trojica v Slovenskih goricah
VeržejSobota ob 15. uris. Zalika Svenšek FBS
Maribor – sv. JožefEnkrat na mesec v sobotoFani Pečar
Slovenska BistricaPetek ob 17. uriKlemen Sajko
Celje2. in 4. petek v mesecu ob 17.00s. Anna Walaszek
Videm pri PtujuDruga sobota v mesecu ob 10. uriJulija Viličnjak
NazarjeEnkrat na mesec v nedeljo ob 8.30Mojca Špende
Če se želiš pridružiti kateri izmed skupin, se kar obrni na tamkajšno kontaktno osebo! :)

FRANČIŠKOVA MLADINA

Frančiškova mladina (FRAMA) je skupina mladih, ki želijo živeti evangelij v vsakdanjem življenju. To so mladi med 14. in 30. letom starosti. Za vzor in spodbudo jim je sv. Frančišek Asiški. Vsako leto imajo obljube, s katerimi na poseben način potrdijo svojo željo po živem bratstvu, kjer skupaj lahko iščejo pot življenja po Kristusu v svetu.

Udeležujejo s rednih srečanj, pri katerih se veliko pogovarjajo, poslušajo, ustvarjajo, igrajo in se tudi skupaj vsako leto odpravijo na duhovne vaje in na festival Frančiškovih otrok in mladine.

Frančiškova mladina v Sloveniji

Skupine FramaSrečanjaKontakt
Maribor FrančiškaniČetrtek ob 20:00Sabina Petek
Maribor StudenciČetrtek ob 18.00Fani Pečar
Ljubljana – ŠiškaTorek ob 20:00Neža Tomažič
Ljubljana – Štepanja vas
Ponedeljek ob 19:30Ana Vanessa Bogataj
Če se želiš pridružiti kateri skupini imaš v desnem stolpcu napisane še kontakte skupin! 🙂

Map

Festival

Festival Frančiškovih otrok in mladine (Festival FO & FRAME) je vsakoletno enodnevno srečanje, ki povezuje skupine Frančiškovih otrok (FO) in mladine (FRAMA) iz cele Slovenije. Poteka vedno v drugem kraju, kraji pa se menjujejo glede na regije, v katere so skupine FO in FRAME razdeljene. Vsak festival ima določeno temo, povezano s svetim Frančiškom, ki jo ponavadi ponazarja tudi izbrano geslo festivala.

Namen festivala je, da se skupine FO in FRAME med seboj spoznajo in povežejo, zato je festival zastavljen tako, da se vsaka od skupin nekako predstavi ostalim, pa naj bo to s pesmijo, bansom, igro, izštevanko ali na kak drug izviren način. Festival se zaključi s sveto mašo, kjer nas dodatno poveže še Božja bližina. Do sedaj se je zvrstilo 21 festivalov FO in FRAME.

dscn5899Ta dogodek povezuje vse mlade in otroke, ki jih navdušuje sveti Frančišek. Skozi igro in veselje skupaj utrjujejo svoje prijateljske vezi in vezi Bogom! 🙂

Podaj MI Roko

Podaj MI Roko (PMR) je molitev za mir in hkrati spomin na skupno molitev iz leta 1986 v Assisiju, ko so na pobudo papeža Janeza Pavla II. predstavniki svetovnih religij prvič skupaj molili za mir!  Tako se še danes mladi in stari zbirajo v mesecu oktobru, da bi molili v ta namen.

Molitev se vsako leto odvija v različnih krajih po Sloveniji ter ima že kar lepo število udeležencev, ki se pridružijo molitvi za mir.

Program se po krajih kar razlikuje, vendar namen ostaja isti! Molitev za mir.

—— PODAJ MI ROKO 2019 ——

Naslov letošnjega PMR je “Edinost v različnosti”. 

Prispevki o PMR iz prejšnjih let:

Datoteke

FRANČIŠKOVI OTROCI

Kateheze Frančiškovih otrok:

FRANČIŠKOVA MLADINA

Kateheze Frančiškove mladine:

  • Kateheze FRAMA (1 MB) so prevedene iz italijanščine.
  • Kateheze Skupaj z Gospodom (23MB) je izdala Slovenska kapucinska provinca.

OSTALO

NS FO & FRAMA

Narodni svet Frančiškovih otrok in Frančiškove mladine Slovenije (NS FO&FRAMA)

Skupine Frančiškovih otrok in mladine vsaka tri leta izvolijo svoje vodstvo – narodni svet.

Duhovni asistenti

Duhovne vaje FRAMA

24.-26. 3. 2023