Duhovni vikend FRAMA 2011

Kdo bi si mislil, da se bo Frančiškova mladina (FRAMA) na prvi april zbrala na duhovnih vajah? To ni bila prvoaprilska šala, ampak se je čisto zares zgodilo. In bilo je tako …
Dijaki in študentje iz širne Slovenije smo se v petek zvečer takoj po prihodu (kot se seveda spodobi) zakadili na slastno večerjo, kmalu zatem pa smo se že veselo spoznavali, peli in razpravljali v skupinah, v čem je pravzaprav bistvo krščanstva. Za konec dneva smo smuknili še v kapelo na večernice, potem pa kar popadali v postelje.

Skupinska slika Frame

Sobotni dan se je začel s čudovitim sončnim vzhodom (čeprav ga mnogi žal nismo doživeli) in srca so nas kar sama od sebe zvlekla v kapelo. Sledile so zanimive in provokativne iztočnice voditeljev in posledično hude debate. Tema letošnjih duhovnih vaj je bila etika v vseh oblikah in pogledih: v ekonomiji, medicini, politiki, gospodarstvu … Konec koncev je skrajni čas, da se začnemo mladi prebujati in pokažemo zanimanje za svet okoli sebe! Seveda pa nismo mogli mimo bistva postnega časa in enega od glavnih elementov naše vere – skrivnosti svete maše. Vse skupaj se je zlilo v celoto – zmigajmo se in začnimo aktivno sodelovati. Prvi del tega sporočila smo z veseljem ubogali in popoldanske urice preživeli na igrišču. Zvečer smo se duhovno obogatili z mašo, fizično z večerjo, duševno pa z zabavnim večerom, ki je podrl vse rekorde (in skoraj tudi vse tramove ).

Nedelja je minila v znamenju križevega pota po prelepi gozdni potki sredi prebujajoče se narave. Nepozabno je bilo, ko je na nas posijalo sonce pri petnajsti postaji in smo z enim srcem zapeli Pričeval ljubezen bom … Nadaljevali smo pri maši z doživetim petjem in pomenljivo vsebino: prej sem bil slep, zdaj pa vidim. Resnično, prej smo bili slepi, na duhovnih vajah pa smo spet našli sebe, druge in Boga. Kar težko se je bilo posloviti po tako veselem in bogatem  vikendu, obljubili pa smo si, da se kmalu spet snidemo. Tako je bilo … In bilo je res lepo! Hvala vsem voditeljem in animatorjem!

Križev pot

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.