Svetovni dan mladih 2011

Frančiškova mladina je letos romala v Madrid na Svetovni dan mladih!

 

Sonce, druženje, molitev, pesem, smeh, gneča, vročina, zastave, metro, rumene majčke, švic, dragoceno tuširanje, hitra hrana, papamobil, afriški plesi, pajela, papež,… Vse to predstavlja romanje slovenske FRAME na svetovni dan maldih v Madrid.
Štirinajstdnevno potovanje se je zares začelo, ko so se nam na avtobusu v Ajdovščini pridružili še zadnji romarji. Medpotjo smo se ustavili še v francoskem mestu Marseille in v Barceloni. Dneve, ko smo bili romarji nastanjeni po škofijah, smo preživeli v Valenciji, kjer smo si ogledali muzeje, akvarij, mesto, se kopali na lepi peščeni plaži in se z ostalimi mladimi povezali na teizejski molitvi.

16. avgusta se je dogajanje preselilo v Madrid. Dopoldneve smo z ostalimi slovenci (skupaj nas je bilo okrog 850) preživeli na katehezi in sveti maši s škofom, popoldan pa smo spoznavali messto in se z mladimi s celega sveta gnetli na podzemni železnici.

Metro Madrid

Vrhunec svetovnega dneva mladih je bilo nočno bdenje s papežem na vojaškem letališču, kjer smo se zbrali čisto vsi romarji. Noč je bila pestra. Pokvarili je niso niti dež, veter in strele. V sončnem jutru smo s papežem darovali sveto mašo, pri kateri nas je nagovoril, naj bomo trdni v veri in ukoreninjeni v Kristusu. Ta dan smo lahko vsi čutili povezanost med vsemi mladimi verniki sveta.

Madrid - Cuatro Vientos

Romarji smo bili navdušeni nad vsem dogajanje v Madridu. Kljub visokim, včasih previsokim temperaturam, poškodbam ob nevihti in žalosti zaradi ukradenih stvari, nam bo romanje zagotovo ostalo v najlepšem spominu!

Skupinska fotografija Frame v Madridu


 

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.