Podaj Mi Roko 2011

Tudi letos je potekala molitev za mir Podaj mi roko z geslom »A’s tud’ ti kej MIRko?«. Odvijala se je v Vipavskem Križu, Ljubljani in Mariboru.

V Vipavskem Križu so se kot vsako leto predstavili lokalni pevski zborčki, program pa sta povezovala dramska igra in bend Vozel. Sledila je molitev, nato pa še sveta maša. Po maši je bila pripravljena pogostitev na samostanskem dvorišču, zraven pa so igrali »bend Jernej Rustja in povprečneži«.

V Ljubljani se je Podaj mi roko začel v stolnici sv. Nikolaja, kjer so molili za mir in prepevali, nato pa se je celotna stvar preselila pod Plečnikove arkade, kjer se je mimoidočim s pesmijo oznanjalo kako je mir pomemben. Zaključek je bil s sveto mašo pri bratih frančiškanih v cerkvi Marijinega oznanjenja.

Mariborski Podaj mi roko se je začel z molitvijo v baziliki Matere Usmiljenja. Med molitvijo je bilo lepo in umirjeno premišljevanje o miru. Nato so odšli v stolnico, kjer so jih pričakali tamkajšnji mladi. Tam so še skupaj zmolili za mir, nato pa skupaj šli na manjšo pogostitev in druženje. Tako pa se je tudi zaključil Podaj mi roko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.