Prvi FraTrip

Enega krasnega maja, no dva maja sta bila – 8. in 9., se nas je ena majhna skupinica zbrala pri šmarnicah v Sostrem. Po sv. maši smo sestradani odšli na palačinke. Po obilnem okrepčilu smo se pa do poznih večernih oz. zgodnjih jutranjih ur noro zabavali.

Po spoznavnih igrah in odlični, menda tipično Kriški, igri morilca smo se zabavali pri postavljanju in podiranju – »Make`n`´break«. Sorazmerno utrujeni smo se odpravili spat v tople spalne vreče in na mehke armaflekse na mrzla tla sostrskega župnijskega doma. Komaj smo dobro zadremali, smo že zaslišali nežno melodijo in nekaj sekund potem nas je že obsvetila močna svetloba z neba, ki smo jo jasno videli nad sabo. Pred nekaj stoletji bi rekli, da smo videli čudež, a bila je »le« budilka in z ljubljansko elektriko in ne varčnimi žarnicami osvetljena soba – ura je bila 4:44! In preden si lahko mislite smo bili že pri sv. maši na tromostovju pri Frančiškanih v Ljubljani!

Pa začnimo malenkost bolj počasi in od začetka…WP_20150509_003

Po nekaj minutnem premetavanju v topli »postelji«, smo zbrali svoje moči in se spravili za mizo na zajtrk. Pospravili smo še preostale palačinke in kolikor so nam moči dopuščale, še dom. In ura je 5:30, mi pa v  polni pripravljenosti na planiran 3 urni sprehod do Ljubljane. Iz Sostra smo krenili do brunarice v Zadvoru, nato smo priplezali na Orle in se po Golovški ravnini počasi kobacali do Ljubljane. Pot je minila sorazmerno hitro, saj se je razvila prava debata in nihče ni bil več zaspan. Malenkost pred ciljem smo se lepi framaši ustavili še na zadnjem lepem postanku v lepem gozdu med lepimi drevesi, kjer se je odvijala prava detektivska igra objemanja dreves.

Po sprehodu čez Ljubljansko tržnico smo bili ob 9. uri že pri sv. maši, ki je bil le začetek simpozija vseh Frančiškovih bratstev. Med sveto mašo smo nekateri »globoko« premišljevali. Po sveti maši oz. začetku simpozija smo framaši pozdravili vse brate in sestre, ter se odpravili še na zadnje dejanje našega izleta – malica in  ljubljanski SLADOLED! Več slik najdeš tukaj: LINKslika6

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.