VIKEND FRAME IZ ŠTEPANJE VASI

Leto je naokoli in  vreme nas je spet pustilo na cedilu, ko smo prosili za polno merico snega, ki se kot kaže obira po polžje.

IMG_3934 (Custom)A Božja roka VEDNO poskrbi za nas. To smo člani Frančiškove mladine iz Ljubljane izkusili na lastni koži, ko smo se od 3. do 5. 1. 2014, odpravili na FRAMA vikend v Krško. Čeprav smo glede snega ostali praznih rok, smo v vseh pogledih okušali polnost življenja. Polnost življenja, ki se je že na daleč opazila, ko nas je br. Marko velikodušno sprejel v Kapucinskem samostanu. Še naprej smo jo odkrivali v sprejemanju ponujenih življenjskih priložnosti, spoznavanju samega sebe in drug drugega.

Kako je tudi ne bi, ko pa smo že v petek dobili kar pošteno življenjsko lekcijo, ko smo med navali smeha gledali film Yes Man. Reci DA ponujeni priložnosti! Joj! Izkazalo se je, da je to precej »lažje reči, kot storiti«, a nam je dalo zagona, da smo Jezusu na ljubo, vstajali ob petelinjem petju, po ulicah Krškega preživeli orientacijsko pustolovščino in odkrivali našo razvojno pot.

IMG_3912 (Custom)A tu hoji ni bilo konca. V soboto popoldan nas je čakal pohod v Goro nad Krškem, ki se je končal s prelepim ognjem in kosilom na prostem. Pika na i pa je bila sveta maša z obljubami, ki so jih nekateri izrekli prvič, drugi pa smo jih le obnovili. Res smo lahko hvaležni za družino Kerin, ki nas je sprejela v svoj  topel dom in za naše bratstvo FRAME, v katerem se občasno do solz nasmejimo, včasih počastimo Gospoda v skupnih svetih mašah, ali pa si ob slovesu obljubimo, da se kmalu vidimo.

Bogu hvala za male drobtinice veselja, ki smo jih prejeli, da bodo po malem hranile naša srca do naslednjih obljub.

IMG_3956 (Custom)

 

 Ljubljanski Framaši

Ostale fotografije lahko vidite tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back