MOLITEV ZA GENERALNI KAPITELJ 2014

Ta teden v Assisiju poteka generalni kapitelj, kjer predstavniki FRAME in OFSja (Frančiškovega svetnega reda) volijo vodstvo OFS, ter novega predsednika svetovne FRAME. Spomnimo se kaj nanje in jih podprimo s to molitvijo:

Bog, naš Oče, v jubilejnem letu se ti zahvaljujemo za čudeže, ki si jih naredil v svojem služabniku sv. Ludviku, zavetniku Frančiškovega svetnega reda.

Gospod, glej na svojo svetno Frančiškovo družino, ko se pripravljamo na obhajanje 6. Volilnega generalnega kapitlja, saj si ti naše upanje.

Gospod, naj se vsak brat in vsaka sestra na generalnem kapitlju v veri odpre navdihom Svetega Duha in sprejme tvojo besedo, kot jo je sprejel tvoj služabnik sv. Ludvik.

Gospod, podeli vsem članom kapitlja preudarnost v sodbah, modrost v razločevanju in jasen pogled v načrtovanju prihodnosti Frančiškovega svetnega reda.

Gospod, naj čutimo prisotnost tvoje in naše matere, Brezmadežne Device, da bo delo kapitlja rodovitno in pogumno pričevanje naše ljubezni do tebe in vseh ljudi.

Gospod, po zgledu in posredovanju sv. Frančiška in sv. Ludvika nam pomagaj, da bomo uresničili vse odločitve, ki bodo sprejete na kapitlju, da bomo prehajali od evangelija v  življenje in iz življenja k evangeliju in vedno zrli v tvojega križanega Sina. Amen.

Untitled-2

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.