Oznanjevanje Kristusa z zgledom in besedami

V Samoborju (Zagreb, Hrvaška) smo se v nedeljo 17. avgusta za en teden zbrali predstavniki Frančiškove mladine iz 25 držav iz vsega sveta. Začela se je 2. mednarodna skupščina Frančiškove mladine pod geslom Oznanjevanje Kristusa z zgledom in besedami. Slovenijo sva zastopali Ana in Eva.

Program se je začel s slovesno mašo, ki jo je daroval hrvaški kardinal Josip Bozanić. Med vstopno procesijo je naša Ana ponosno vihtela slovensko zastavo v prvi vrsti. 🙂

Med tednom se je zvrstilo veliko izmenjevanja izkušenj, predstavitev narodnih projektov in zbiranja novih idej. Imeli smo dve zanimivi predavanji o Teologiji telesa ter o Evangeliju veselja v praksi, obiskal pa nas je tudi frančiškan iz Izraela in pričeval o tamkajšnjih trenutnih razmerah. Po skupinah smo se pogovarjali o zaključkih 1. mednarodne skupščine (Barcelona, 2007) in predlagali nove smernice za naprej.

Zastave

V sredo smo imeli nepozaben izlet na Plitvička jezera in turistični ogled po Zagrebu. V središču pozornosti medijev smo večerjali z županom hrvaške prestolnice.

Eden izmed ciljev skupščine je bila tudi izvolitev novega mednarodnega sveta Frančiškove mladine. Tako smo v petek dobili nove člane:

Centralna Amerika, Mehika, Karibi:
– José Carlos Mancinas Casas (Mexico)
– Judith del Rocío Vidales Tinajera (Mexico) – zamenjava

Južna Amerika:
– Marcos Ezequiel Villagra (Argentina)
– Shirley Liz Ramirez Léon (Paraguay) – zamenjava

Azija, Oceanija:
– Jenifer Josephine Christla (India)
– Arlene Naya (Philippines) – zamenjava

Srednja in vzhodna Evropa:
– Johanna Sochor (Poland)
– Božica Ivanković (Bosnia and Herzegovina) – zamenjava

Zahodna Evropa:
– Ghislain Knepper (France)
– Katia Dâmaso (Portugal) – zamenjava

Afrika:
– Michat Legrand-Raout (Mauritius)

Čestitamo jim in molimo za njih!

Najbolj nama bo v spominu ostala izkušnja svetovne Frame ter njena raznolikost, novi ljudje iz vsega sveta, gostoljubje katerega smo bili deležni in seveda najine nove ideje, za katere komaj čakava, da jih deliva z vami! 🙂

Ena skupinska

Ana & Eva

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back