Podaj MI roko

Daj mi roko moj brat, ne izgubljajva besed, daj mi roko in najin bo ves svet, …

Prva pesem, ki se mi začne peti ko pomislim na Podaj mi roko. Kaj je to? To je molitev za mir. Kdo jo je začel? Papež Janez Pavel II. Kje se je vse začelo? V Assisiju. Da, takrat je zbral vse verske voditelje in so skupaj molili za mir.

Slike najdeš tukaj: LINK

Podaj mi Roko v Mariboru!

Po njegovem zgledu smo se včeraj ob pol osmi uri zvečer 24. Oktobra zbrali mladi in mladi po srcu v Frančiškanski cerkvi v Mariboru. Z enkratnimi glasovi nas je v molitev pospremil pevski zbor Vdih. Sledilo je povabilo k prižiganju svečk in prinašanje le teh k oltarju. Sedeti v drugi klopi in gledati ljudi, ki prinašajo svečke, napolni srce s toplino. Res je čudovito videti polno cerkev.

Skozi svojo izkušnjo z Gospodom nas je popeljala tudi igralka in dobitnica največje slovenske nagrade Borštnikovega prstana Milada Kalezić. Še zdaj mi v ušesih odzvanjajo njene besede, ki so bile polne upanja in vere. Človeku, da misliti, saj govori iz osebne izkušnje in kar je še bolj pomembno iz srca.

Med izpostavitvijo Najsvetejšega nas je spremljala glasbena skupina Leriduss.

Ni bilo potrebno veliko besed, vendar je vsak izmed nas vedel zakaj je prišel. Gospod je zagotovo slišal našo molitev in če jo bo tudi uslišal bo v srcih manj nemira, več ljubezni in potrpljenja.

—————————————————————————————————————————————–

Podaj mi Roko v Ljubljani!

Utrujenost, naglica, notranji nemi, skrbi, pomanjkanje časa, obveznosti, krivice… vse to nas spremlja vsak dan. Težko si vzamemo čas za pomiritev in razmislek. Ne trudimo se dovolj, da bi v sebi našli mir in pozabljamo, da ga ne moremo prinašati drugim, če smo sami nemirni.

Da bi se sestavili v mi, smo se v četrtek, 25. oktobra, zbrali pri Svetem Petru v Ljubljani. Ob petju in različnih molitvah smo razmišljali, kje je naše mesto v družbi, Cerkvi, družini, državi, šoli stvarstvu in med prijatelji. Vse skupaj je povezala poslanica Sestavi se v mir.

Molitev je imela poseben čar, saj jo je sooblikovalo več mladinskih skupin iz različnih koncev Ljubljane, ki pa jih na tak ali drugačen način povezuje Frančiškov duh. Vsak je prispeval delček, skupaj pa smo sestavili mavrico.

—————————————————————————————————————————————–

Kako smo se v MIR sestavljali v Vipavskem Križu?!

Molitev, slavljenje, pesem, dež, prijetno vzdušje, povezanost… to je le nekaj besed, s katerimi bi lahko opisali Podaj MI Roko v Vipavskem Križu, ki se je dogajal 26. in 27. oktobra.

Program se je letos zaradi slabega vremena odvijal v župnijski cerkvi v Vipavskem Križu.

V petek zvečer se je začel program in molitev mladih za mir. Najprej je vse zbrane pozdravil župnik br. Vlado Kolenko, ki je prebral letošnjo poslanico in nas spodbudil, naj se vsi skupaj sestavimo v eno veliko, mavrično sestavljanko miru.

Molitev za mir se je začela z nastopom domačega benda Vozel, ki je tudi letos dodobra ogrel občinstvo. Sledila je glasbena poslastica, ki so jo pripravili Meta in prijatelji. Med drugim smo imeli tudi priložnost slišati skladbo Vem, ki je teden prej dobila nagrado občinstva na Ritmu duha. Nazadnje sta na oder stopila še Matevž Vidmar in Timotej Černigoj in nas z glasbo popeljala v slavljenje. Petkov program se je zaključil s taizejsko molitvijo v samostanski cerkvi.

 

 

 

V soboto ob 15:00 smo prisluhnili ubranemu petju lokalnih otroških in mladinskih zborov pa tudi Frančiškovih otrok. Skupina mladih iz Železnikov nam je ob spremljavi pesmi Everything ameriške rock skupine Lifehouse zaigrala dramo o tem, kako nas ima Bog neizmerno rad. Program je povezoval » razširjeni bend Vozel«. Zatem smo se zbrali v samostanski cerkvi pri molitvi za mir in sv. maši, ki jo je daroval škof Metod Pirih. Dogajanje smo zaključili s prepevanjem ob dobrotah, ki so jih pripravile pridne gospodinje.

Tako smo se mladi iz Križa in  okolice kot vsako leto skupaj sestavili in s skupnimi močmi molili za mir. Če pa se nisi utegnil udeležiti tega dogodka, se nam lahko drugo leto ob približno istem času pridružiš in dodaš svoj košček sestavljanke, ki je potreben za mir.

 

Veronika Krečič

 

 

 

Sestavi se tudi ti v mir!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back